Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó hangverseny

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. március 19. 15:22

A Honvéd Férfikar ötrészes, budapesti bérletsorozatának utolsó előtti előadása március 31-én, este hét órakor lesz a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

1596029138

A Honvéd Férfikarnak eddigi hatvanhét éve alatt számos vallási témájú mű került repertoárjára: kezdve a korai gregoriántól egészen a XIX. századi spirituálékig. A „Gregoriántól a spirituáléig" című hangversenyükön szeretnék megismertetni a közönséget a gregoriánnal, a pravoszláv egyház zenével, az európai egyházzene hangzásvilágával, zsidó vallási énekekkel és más érdekes felekezet templomi énekeivel.

A hangverseny rendhagyónak mondható, mert nem volt még olyan koncert hazánkban, amelyen egy este alatt különböző egyházak zenéjét hallgathatta a közönség.

1596029138

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő: emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operettdallamok, valamint a férfikari „a cappella" kórusirodalom legjobb alkotásai.

1596029138

Fotó: archív/Honvéd Férfikar