Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó testnevelésóra Pécsett

Szöveg: Szily Béla hadnagy |  2017. február 1. 18:26

A pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákjai igencsak meglepődtek, amikor a napokban, tornatermükbe belépve egyenruhásokkal találták szembe magukat…

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) pécsi irodájának munkatársai – kiegészülve a Pécsi Honvéd Sportegyesület (PHSE) képviselőivel – a közeljövőben számos Baranya megyei középiskolában jelennek majd meg, és tartanak rendhagyó testnevelés órákat; ezek egyikére érkeztek a napokban Janus Pannonius Gimnáziumba.

A tanórán a diákok megismerkedhettek az AK-63D gépkarabéllyal, annak szét- és összeszerelésével, az airsoft lövészettel, valamint a PHSE Baranta Szakosztályának jóvoltából az íjazással és kardvívással.

1596027028

Azok az osztályok, akik kíváncsiak voltak, hogy milyen is egy igazi katonai testnevelés foglalkozás, a katonákkal együtt végezhettek különböző erő-, és állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat. A 11-12. osztályos diákokat érintő foglalkozásokon a tanulók az önkéntes tartalékos rendszerről is tájékoztatást kaptak.

Fotó: Rajkovics Ede