Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Részvétel az Immediate Response 2016 gyakorlaton

Szöveg: Torba Attila alezredes |  2016. szeptember 25. 12:01

Tíz ország részvételével folyt le az Immediate Response 16 gyakorlat Horvátország és Szlovénia öt gyakorlóterén. Szeptember 9-22. között a fogadó országok mellett az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Magyarország, Montenegró, Macedónia, Albánia, Bosznia-Hercegovina és Koszovó közel kétezer katonája növelte együttműködési képességét.

1596020437

A többnemzeti, zászlóaljszintű, úgynevezett számítógéppel támogatott törzsvezetési és századszintű harcászati gyakorlaton a Magyar Honvédséget az MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái képviselték.

A rendezvény kiváló lehetőséget biztosított harcászati szintű tervezési, szervezési és végrehajtási folyamatok közös gyakorlására, az alegységek gyakorolhatták támadó műveleteik légi tűztámogatását, valamint a humanitárius segítségnyújtás során lehetséges tömeges sérültkimenekítés és -ellátás feladatit a ROLE-2 tábori kórházban.

A gyakorlat mindkét országban VIP-nappal zárult, amelyet a részt vevő országok szárazföldi parancsnokaival együtt megtekintett az MH Összhaderőnemi Parancsokság megbízott szárazföldi erők főnöke, Horváth Gábor dandártábornok is.

1596020437

A szerző felvételei