Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres az együttműködés

Szöveg: Fenyvesi Zoltán őrnagy |  2014. május 28. 19:00

A közelmúltban Berlin adott otthont a Fővárosi Helyőrségparancsnokok Találkozójának (Capital Commanders’ Conference), valamint ehhez kötődően a Miltropa Cup nemzetközi katonai labdarúgó-bajnokságnak. A magyar fővárost az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár delegációja képviselte a rendezvényeken.

A találkozón Varsó, Prága, Ljubljana, Pozsony, Bécs, Budapest és a házigazda Berlin helyőrségparancsnokai kölcsönösen tájékoztatták egymást a helyőrség-parancsnokságok felépítéséről, felelősségi területeikről, a jelenlegi kiemelt feladatokról, és megtervezték a jövőbeli együttműködés részleteit.

1595972748
A helyőrség-parancsnoki találkozó résztvevői

A program keretében a delegációk látogatást tettek a német védelmi minisztériumban, majd a helyőrség-parancsnokság laktanyájában megtekintették a berlini katonai rendész zászlóalj és a díszzászlóalj kiképzését, illetve a katonák elhelyezési körülményeit.

A Miltropa Cup labdarúgó-bajnokságon a Budapest helyőrség dandár csapata kiváló sportteljesítményt nyújtva az előkelő második helyet szerezte meg.

A közép-európai helyőrségparancsnokokkal évek óta folytatott tapasztalatcsere fontos szakmai hátteret biztosít a dandár alaprendeltetési feladatainak végrehajtásához, a meglévő eljárásrendek felülvizsgálatához, korszerűsítéséhez.

1595972748
A Budapest helyőrség dandár labdarúgócsapata

Az együttműködés gyakorlati megvalósulásaként az érintett országok katonái rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein. Az idei Helyőrségi Tavaszi Szemle programját négy főváros: Prága, Varsó, Ljubljana és Pozsony díszelgőinek bemutatói színesítették, ősszel pedig a XX. Nemzetközi Járőrbajnokságon mérik össze tudásukat a magyar és külföldi fővárosi helyőrségek katonái.

Fotók: a szerző felvételei