Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen elvégezték a nyelvi kurzust

Szöveg: Szabó Tibor |  2015. június 28. 9:20

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Idegen Nyelvi és Szaknyelvi Központjában befejeződtek nyelvi kurzusok. Az egyetem Hungária körúti kampuszának dísztermében összesen 123-an vehették át a tanfolyam sikeres elvégzését tanúsító oklevelet június 26-án, pénteken.

Az 500 órás intenzív és a 300 órás munka melletti angol STANAG, valamint a szintén munka mellett végezhető francia és német ARMA nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamok,illetve az 1000 órás magyar mint idegen nyelv, az 500 órás DEEP és az 500 órás PfP nemzetközi katonai szaknyelvi tanfolyamok zárultak le.

1595996457

Az oklevél kibocsátó ünnepségen dr. Boldizsár Gábor ezredes, az NKE HHK dékánja elmondta: a NATO tagországoknál rendszeresített és egységesített nyelvoktatásnak az a jelentősége, hogy ebben megvan a szakmai tartalom, amely ugyanarra a szóra, cselekményre ugyanazt a kifejezést használja és az egyes kifejezések mögött ott van ugyanaz a tartalom. „Nem pusztán arról van szó, hogy az angol nyelvet megértsük, hanem az, hogy ugyanazt értsük alatta, hiszen ez a kulcsa annak, hogy közös műveleteket lehessen végrehajtani" – fogalmazott a HHK dékánja, majd dr. Kiss Gabriellával, az Idegen Nyelvi és Szaknyelvi Központ vezetőjével együtt átadta az okleveleket.

Kiss Gabriella gratulált a nyelvtanfolyamok résztvevőinek. Köszöntőjében elmondta, hogy az idegen nyelvi képzés során a terminológia elsajátítása mellett nagy hangsúlyt fektettek a kommunikáció fejlesztésére is, hogy a kurzus résztvevői a mindennapi életben is minél sikeresebben tudják használni a elsajátított idegen nyelvet.

1595996457

Az angol tanfolyamokon a magyar résztvevők mellett Ukrajnából, Grúziából és Algériából is érkezett tisztek is tanultak. A magyar nyelvtanfolyamon egy olasz, egy algériai és egy kínai tiszt tanult, akiknek tíz hónap alatt kellett az alapokat elsajátítani ahhoz, hogy a szeptemberben induló vezérkari tanfolyamon helytállhassanak.

A rendezvényen a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségét Zhang Zhong min légügyi attasé, az Algéria Nagykövetséget Ali Achoui, tanácsos, és Grúzia Nagykövetségét Bakari Makaridze, tanácsos képviselte.

1595996457

Fotó: Szilágyi Dénes