Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen vizsgát tettek a műszaki altisztjelöltek

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. június 15. 10:52

Véget ért a műszaki altisztjelöltek harmadik moduljának nyolchetes szakmai felkészítése az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

1596080614

A Művelettámogató Műszaki Zászlóaljánál lezajlott szakmai tanfolyam célja az volt, hogy az altisztjelöltek olyan meghatározó ismereteket sajátítsanak el, amelyek alapján képessé válnak a műszaki altiszti szolgálattal összefüggő feladatok ellátására.

1596080614
1596080614

A műszaki altiszti szaktanfolyam június közepén véget érő moduljának vizsgáztatása írásbeli, szóbeli és gyakorlati részből állt, ahol a vizsgabizottság a rajparancsnoki szintnek megfelelően állította össze a tételeket. A vizsgázóknak robbantási (szerkezet, földrobbantás), illetve műszaki zárási (műszaki akadályok elkészítése) és átjáró nyitással kapcsolatos feladatok terén kellett a megszerzett tudásukat bizonyítaniuk.

1596080614

Bisztriczki Zoltán törzszászlós a képzési blokk felelőseként elmondta: a műszaki szakképzés egy nagyon szerteágazó terület, ezért az altisztjelöltek oktatását öt különböző részre osztották. A hallgatók végleges érdemjegyét a modulok összessített eredménye határozza meg. „A vizsgára az altisztjelöltek kiválóan felkészültek és mindenki magas szinten teljesítette a feladatokat" – mondta a törzszászlós.

A következő héten az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezrednél folytatódik a szakmai felkészítés.

1596080614