Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen zárult a szolnoki pedagógusképzés

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. november 2. 15:37

Ismét sikeresen zárult a Honvédelmi Minisztérium és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis együttműködésében szervezett 120 órás „KatonaSuli” akkreditált pedagógus-továbbképzés a szolnoki bázison.

1596022522

A mintegy kéthetes tanfolyam utolsó napján dr. Koller József ezredes, a katonai alakulat megbízott parancsnoka a záróünnepségen mondott beszédében kiemelte: a képzésen helytálló tanárok nemcsak az elméleti és gyakorlati tudást tudják majd átadni az iskolában a gyerekeknek, hanem az oktatás során a diákoknak tolmácsolhatják az itt tapasztalt fegyelmet és szabálykövetést is, amely – véleménye szerint – elengedhetetlen a fiatalok valós élet felé indításához. Koller ezredes emellett hangsúlyozta: örömmel látja és tapasztalja, hogy – a pedagógusok elkötelezettségének, felkészültségének köszönhetően – egyre több tanuló szereti meg a katonai pályát, valamint ismerheti meg ezt az életszemléletet.

1596022523

Az esemény során a tanárok köszönetüket fejezték ki a hasznos módszertani útmutatókért, az élményszerű gyakorlati foglalkozásokért. A nevelők bíznak továbbá abban is, hogy a mostani nem egyszeri alkalom volt, és lesz lehetőségük folytatni a Magyar Honvédséggel való eredményes együttműködést és tanulást.

1596022523

Az október 17-28. között tartott 120 órás pedagógus-továbbképzésen részt vevő tanárok az elméleti és gyakorlati felkészítés során az általános katonai ismeretek mellett elsősegélynyújtással, a fegyverek kezelésével, lövészettel, a térkép- és tereptannal ismerkedhettek meg. Mindezek mellett a lövészetvezetői vizsga megszerzésére is lehetőséget biztosított tárca a szolnoki tanfolyamon.

1596022523

Fotó: Juhász Mariann zászlós