Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikerrel teljesítették a tavalyi feladatokat

Szöveg: Pekkel Edina |  2014. április 6. 10:08

Az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) táborfalvai bázisparancsnokságán április 3-án rendezték meg az éves értékelő és feladatszabó értekezletet, amelyen Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka, valamint Nagy Attila ezredes, az MH ARB parancsnoka is részt vett.

Mivel a táborfalvai bázis parancsnoka misszióban van, a 2013-as évet Szabó Viktor őrnagy, parancsnokhelyettes értékelte; a 2014. évre szóló feladatokat pedig Fehér Ferenc őrnagy, megbízott bázisparancsnok határozta meg.

A parancsnokhelyettes értékelő jelentésében kiemelte a 2013. évben történt szervezeti átalakulást és az ehhez kapcsolódó feladatok sikeres teljesítését. Ennek az átszervezésnek köszönhetően egy régi-új képesség kezdődött meg: a bevizsgáló- és javítóműhely beindítása, amelytől jelentős anyagi megtakarítást remélnek a sátorponyvák és tengerészzsákok feljavításával.

1595969769

Éves értékelő és feladatszabó értekezlet az MH Anyagellátó Raktárbázis táborfalvai bázisán

Erősödött a katonai és a civil együttműködés is, a Csurgay Franciska Általános Iskolában − a KatonaSuli-program részeként − kezdetét vette a honvédelmi szakkör.

Szabó Viktor őrnagy a bázis tavalyi feladatainak végrehajtását megfelelő szintűre értékelte.

A megbízott bázisparancsnok ez évi feladatszabásában központi helyen szerepelnek a profiltisztítással kapcsolatos feladatok, amelyek óriási kihívást jelentenek a tárolóraktárak részére a készletek átcsoportosításának megtervezésében és végrehajtásában.

Baráth István dandártábornok − megköszönve a bázis előző évi munkáját − felhívta az állomány figyelmét a szilárd követelménytámasztásra, az ellenőrzések hatékonyságára és a fegyelmi helyzet megszilárdítására az előírások és szabályok betartásával.

Fotó: Sikár Edit