Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2019. július 19. 20:33

Siklósi Gergely őrmester, a Magyar Honvédség Sportszázadának katonája, a Budapesti Honvéd Sportegyesület párbajtőrözője látványos és eredményes vívással aranyérmet nyert július 19-én, pénteken a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

1599206366

Az aranyérmes Siklósi Gergely a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyének eredményhirdetésén a budapesti BOK Csarnokban július 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A venezuelai Francisco Limardóval szemben izgalommentes, 15-10-es győzelemmel kezdte a napot a 64-es táblán, majd következett két olyan mérkőzése, amelyet hosszabbításban nyert meg. Az elsőt a Rio de Janeiróban olimpiai bajnok dél-koreai Park Szang Jung, a másodikat pedig a japán Jamada Maszaru ellen, egyformán 9-9 után 10-9-re.

A negyeddöntőben könnyebben boldogult Bas Verwijlennel, a hollandot – aki az előző fordulóban Rédli Andrást győzte le ráadástussal – 15-8-ra verte.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület 21 éves vívója a döntőért az olasz Andrea Santarellivel vívott, és menet közben egy 12-0-s sorozatot produkálva 15-9-es sikerrel lépett tovább, majd a fináléban fordulatos küzdelemben, parádés tusokkal 15-14-re bizonyult jobbnak az orosz Szergej Bidánál.

Az övé a magyar válogatott második érme a hazai vb-n, miután csütörtökön a kardozó Szatmári András ezüstérmes lett.

1599206366

Siklósi Gergely és az olasz Andrea Santarelli a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyének elődöntőjében a budapesti BOK Csarnokban július 19-én. Fotó: MTI/Czagány Balázs