Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Texasi trénerek

Szöveg: Szabóné Varga Erika főhadnagy |  2019. július 20. 6:46

A Katonáktól katonáknak (Military to Military) program keretében Fort Blissből, az Amerikai Egyesült Államok Vezénylő Zászlósi Akadémiájáról érkezett oktatók tartottak egyhetes képzést magyar törzsaltiszteknek az MH Altiszti Akadémián, július 15-19. között.

1599206367

Az egyhetes képzésen a Magyar Honvédség Parancsnokságának szinte minden alárendelt alakulatától képviseltették magukat törzsaltisztek. Az ötnapos tanfolyam főként elméleti jellegű volt, az előadások elsősorban a katonai döntéshozatal folyamatának hét lépcsőjét mutatták be és elemezték ki lépésről lépésre. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy részletesen beszéljenek a különböző szintek feladatvégrehajtásról, a törzsi elemek közötti kommunikáció szervezéséről, valamint a munkafázisok megosztásáról és az együttműködési folyamatokról.

1599206368

A Texasból érkezett oktatók több éves békemissziós múlttal rendelkeznek. Többször szolgáltak Irakban, Afganisztánban és más háborús övezetekben, ezért fontosnak tartották, hogy a magyar altisztekkel ne csak a hazai, de a műveleti területen szerzett tapasztalataikat is megosszák, amelyekből új ötleteket és elképzeléseket gyűjthetnek a nemzetközi környezetben történő munka sikeresebbé tételéhez.

1599206368

Fotó: a szerző felvételei