Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Speciális önkéntes tartalékosok Szolnokon is

Szöveg: MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred |  2020. július 9. 8:07

Huszonhárom speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkező írta alá szerződését és kezdte meg hat hónapos felkészítését július 1-jén a szolnoki Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison. A bevonulást Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese tekintette meg a helyszínen.

1596082090
1596082091

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai elvégezték az adategyeztetést majd a szerződéskötést követően a jelentkezők megkapták a kiképzéshez szükséges ruházati felszerelést. A kiképzésüket az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred – szolnoki székhelyű – 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalja hajtja végre.

A Magyar Honvédség speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével segíti a magyar kormány – gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett – munkahelyteremtő programját.

A katonai szervezetek a július elsejei bevonultatások során az ország tizennégy helyszínén várták azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat, akik elvesztették a munkájukat és vállalják a 6 hónapos felkészítést. Ez idő alatt a katonák 161 ezer forintos bruttó illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést kapnak. A tizennégy magyarországi helyszín kijelölése abban segít, hogy a jelentkező a lakóhelyéhez minél közelebb találja meg a képzési lehetőséget bejáró katonaként.

1596082091
1596082091

Az alapkiképzést, általános lövész kiképzést és egyéni szakkiképzést magában foglaló 6 hónapos képzés további 6 hónappal meghosszabbítható, de a jelentkező a képzés időtartama alatt is bármikor dönthet úgy, hogy visszatér a civil életbe.

A speciális tartalékosok pályájukat tartalékos vagy szerződéses katonaként is folytathatják, amennyiben megfelelnek az ehhez szükséges fizikai, pszichikai és egészségügyi feltételeknek.