Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Svéd látogató a Kutatóhelyen

Szöveg: Szabóné Szabó Andrea alezredes |  2017. február 27. 8:33

Magnus Sätterberg svéd cserediplomata tett látogatást a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyen február 24-én, pénteken.

1596028237

A svéd diplomata az Európai Diplomáciai Program keretében érkezett hazánkba és magyarországi tartózkodása második napján ismerkedett meg a Kutatóhely tevékenység-rendszerével, stratégiájával és célkitűzéseivel, valamint betekintést nyerhetett az aktuális projektekbe és feladatokba. Magnus
Sätterberget és dr. Csige Gábort, a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársát dr. Besenyő János ezredes, a Kutatóhely vezetője fogadta.

Az osztályvezető elmondta, hogy a diplomata látogatása azért is bír kiemelkedő fontossággal, mert a kutatóműhely nagy hangsúlyt fektet a tudományos, szakmai élet szereplőivel való minél szélesebb körű együttműködés megteremtésére és elmélyítésére nemcsak hazai, de nemzetközi viszonylatban is. A Kutatóhely maga is keresi az együttgondolkodás lehetséges új alternatíváit, ezáltal is szélesítve már meglévő szakmai kapcsolatait.

A megbeszélés során felmerültek a hosszú távú együttműködés lehetőségei, valamint a svéd diplomata megtekintette a Kutatóhelyhez tartozó MH HFKP Tudományos Szakkönyvtárat is.

1596028237

Fotó: a szerző felvételei