Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakértelemmel, gazdaságosan, következetesen

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2014. február 18. 14:44

Hatékonyság, feszített tempó és szakértelem – ezek voltak a fő hívószavak február 18-án Budapesten, az MH Logisztikai Központban tartott állománygyűlésen.

1595967309
Az MH Logisztikai Központ állománya a Soroksári úti objektumban fogadta az elöljárót

Dr. Benkő Tibor vezérezredes és Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka is részt vett az MH Logisztikai Központ értékelő-feladatszabó értekezletén. A Honvéd Vezérkar főnök beszédében köszönetet mondott a központ dolgozóinak az elmúlt időszakban elvégzett áldozatos munkáért. Mint kiemelte, az állománynak rendkívül feszített ütemben kellett végrehajtania a feladatokat annak érdekében, hogy az elődöknél hatékonyabban működő szervezet jöjjön létre.

„Önök nehéz helyzetben vannak, hiszen pénzügyi-logisztikai tevékenységet folytatni, beszerzések előkészítését, átvételt intézni, minőségi kontrollt végezni nem egyszerű feladat, különösen napjainkban nem, főleg egy új szervezetben" − fogalmazott a tábornok. Benkő Tibor ugyanakkor hozzátette: nagyon fontos, hogy mindenki, aki a logisztika területén dolgozik, megértse a parancsnoki szándékokat, és ezek végrehajtását szolgálja, illetve biztosítsa.

1595967310

Dr. Benkő Tibor vezérezredes

Baráth István dandártábornok, a központ parancsnoka részletesen beszélt a központ tavalyi létrehozása óta elvégzett munkáról. A pozitív változások között említette többek között a műszaki-technikai eszközök hadrafoghatósági mutatóit, a missziók, repülőterek technikai kiszolgálása területén elért eredményeket, illetve a központi logisztikai képességek bővülését a karbantartó-javító műhelytől kezdve a hímzőműhelyen át egészen a méretes szabóságig. Mint fogalmazott, 2014-re nézve a haderő minden szegmensével szoros együttműködésben végzett, eredményes munkát vár el az állománytól.

Az MH Logisztikai Központ tavaly jött létre. Megalakításának célja a logisztikai rendszer leegyszerűsítése, átláthatóbbá tétele, a bürokrácia lehető legszűkebb keretek közé szorítása volt, miközben a katonai szervezetek ellátását, feladataik végrehajtását továbbra is folyamatosan biztosítják.

1595967310

Baráth István dandártábornok részletesen beszélt a központ munkájáról

Fotó: Dévényi Veronika