Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai előadás a hatásvizsgálatokról

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. január 31. 16:24

A „Hatásvizsgálatok és a kormányzati stratégiai irányítás rendszere egyes ágazati dokumentumainak elkészítése, valamint alkalmazási gyakorlatának támogatása a Honvédelmi Minisztériumban”  elnevezésű pályázat keretében rendezett szakmai konferenciát a HM Jogi Főosztálya a Stefánia-palotában január 24-én.

Az Államreform Operatív Program (ÁROP) keretében kiírt – ÁROP-1.1.19-2012-2012-0001 kódjelű – 
pályázat keretében rendezett konferencián a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Szakpolitikai Főosztály Hatáselemzési Osztályának munkatársai „Bevezetés a hatásvizsgálatokba"  címmel tartottak előadást.  A rendezvényen a HM Tervezési és Koordinációs Főosztályon működő ÁROP 1.1.19 projektmenedzsment tagjai, a projekt hatásvizsgálati alprojekttel foglalkozó vezetői és a projektben résztvevő kidolgozó állomány vett részt.

1595948473

Átfogó képet adtak az előzetes és utólagos hatásvizsgálatról, a tervezett jogszabályok valamennyi jelentősnek ítélt hatásáról, a hatásvizsgálatok speciális szabályairól, valamint az új hatásvizsgálati lap használatáról.  Az előadók mindemellett beszámoltak az utólagos hatásvizsgálati tapasztalatokról is.

A szakmai konferencia további részében a résztvevők gyakorlati feladatokat oldottak meg, illetve modellezték az előzetes hatásvizsgálat teljes folyamatát is. 

A megbeszélés végén a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztályának munkatársa a költségvetési hatásvizsgálat céljáról, tartalmáról, a költségvetési és a gazdasági hatásvizsgálat kapcsolatáról tartott előadást.

1595948473