Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai felkészítés Szentesen

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. december 9. 7:32

Az elmúlt időszakban több – híradó, vegyivédelmi, felderítő, akadályelhárító -, úgynevezett nem szervezetszerű kiképzést tartottak Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. Az ilyen jellegű felkészítések célja, hogy a katonák a rendszeresített beosztásuk által megkövetelhető feladatok végrehajtása mellett képesek legyenek az adott szakterület által elvárt speciális feladatok végrehajtására is.

1596042314

A vezetéstámogató szakasz híradó szakemberei által immár negyedik alkalommal levezetett, nem szervezetszerű – azaz az alegységparancsnokok által kijelölt – híradókatonák felkészítő kiképzésének célja az volt, hogy az ezred alegységeinek belső harcászati kommunikációja zavartalanul biztosított legyen azáltal, hogy minél több képzett híradókatona álljon az alegységparancsnokok rendelkezésére.

1596042315

A kiképzés két hetében a résztvevők elsajátították az általános híradó alapismereteket, a rádióforgalmazás szabályait, megismerkedtek a Magyar Honvédségnél rendszeresített rádióeszközök kezelésével, programozásával és azok alkalmazhatóságával is.
Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon megtanulták kezelni a hordozható kézi és háti rádióeszközöket, illetve elsajátították az ezred parancsnoki komplexumokkal felszerelt technikai eszközeihez rendszeresített rádióállomások telepítését is.

A kiképzés a híradókatonák osztályba soroló vizsgájával zárult, amely során a komplex híradóismereteket megkövetelő feladatok teljesítésével a vizsgázók számot adtak a felkészítésen megszerzett ismereteikről és gyakorlati tudásukról.

1596042315

Fotó: az alakulat facebook-oldala