Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai látogatás a Vegyivédelmi Információs Központban

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. április 17. 8:01

Az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központba (MH GAVIK) látogattak el a Katonai Felsővezetői Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatói április 15-én, hétfőn.

1599201373
A vendégeket Csuka József ezredes, a központ parancsnoka fogadta, aki bemutatta az alakulatot, ismertette annak feladatait, illetve beszélt az elmúlt évek legfontosabb eseményeiről is.

Vágföldi Zoltán alezredes, az MH GAVIK-hoz tartozó MH HAVÁRIA Laboratórium osztályvezetője előadásában beszámolt a vegyi és radiológiai laboratóriumok működéséről, illetve a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerbe kijelölt HAVÁRIA készenléti szolgálat feladatköréről.

A program statikus bemutatókkal folytatódott, amely során a résztvevők megszemlélték a HAVARIA készenléti gépjárművet, a feladatok során használt ABV-védelmi szaktechnikai eszközöket, az értékelő gépjárművet, az értékeléshez használt szoftvereket, illetve az MH Automata Mérő és Adatgyűjtő Rendszert (AMAR) üzemeltető osztály technikai eszközeit, egy mobil AMAR állomással együtt.

1599201373
A dinamikus bemutató részeként pedig az MH HAVÁRIA Laboratórium munkájába nyerhettek betekintést a tanfolyam hallgatói, akik láthatták a mintavétel és mentesítési szakfeladatokat is.

Mindezek mellett a vendégek megtekintették az MH Anyagellátó Raktárbázis alárendeltségébe tartozó izotóptárolót is.

Fotó: Katonai Filmstúdió

Címkéktanfolyam