Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai megbeszélés az MH Egészségügyi Központ és a Büntetés-végrehajtás Központi Kórháza között

Szöveg: Bányai Sándorné |  2018. február 9. 16:15

Szakmai konzultációra érkezett az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy és dr. Tamás Róbert orvos dandártábornok, orvosigazgató a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházába, Tökölre a napokban.

A megbeszélés legfontosabb témája az volt, hogy a tököli kórházában kezelt fogvatartottak különböző vizsgálatainak egy részét az MH Egészségügyi Központban végezhessék el.

1599181583
A vendégeket dr. Takács Valéria nyugállományú büntetés-végrehajtási orvos ezredes, főigazgató főorvos és Joó László büntetés-végrehajtási ezredes, főigazgató-helyettes fogadta. A főigazgató főorvosnő beszélt a kórház felépítéséről, működéséről, valamint ismerette a 2017-es betegforgalmi adatokat is. Ezt követően az MH Egészségügyi Központ vezetői meglátogatták az egészségügyi részlegeket, ahol megismerkedtek az intézményben folyó szakmai munkafolyamatokkal.

A szakmai megbeszélésen a főorvosnő hangsúlyozta: nagy felelősség hárul a biztonsági felügyelőkre azzal, hogy napi szinten több fogvatartottat kell szállítani és őrizni a Budapesten lévő különböző civil egészségügyi intézményekben. Ezzel kapcsolatban azt vetette fel, hogy nagy segítséget jelentene az intézmény munkájában, ha a legtöbb vizsgálatot az MH Egészségügyi Központban lehetne elvégeztetni.

1599181583
Kun Szabó István vezérőrnagy elmondta: keresni fogják azokat a lehetőségeket, melyek mind a két fél számára optimális megoldást nyújtanak.

A találkozón a vezetők egyeztettek arról is, hogy a már meglévő együttműködési megállapodást aktualizálják, és – lehetséges keretek között – az elvégezhető szakvizsgálatokat is felülvizsgálják.

Forrás: bv.gov.hu
Fotó: Kereki Zoltán