Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Székesfehérvár Közgyűlése tízmillió forinttal támogatja a déli határon szolgáló katonákat

Szöveg: Kovács Zoltán |  2015. október 10. 13:18

A péntek reggeli közgyűlés, megerősítve korábbi támogatásai szándékát, döntött arról, hogy tízmillió forinttal támogatja a déli határon szolgáló fehérvári honvédeket. A támogatásról szóló szerződést a közgyűlést követő sajtótájékoztató keretében írta alá Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

1596002149

Vargha Tamás a közgyűlésen a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium nevében is megköszönte a segítséget, melyet a honvédek és családjaik közötti kommunikáció megkönnyítésére használ fel a minisztérium. Az államtitkár kiemelte, katonáink azt teszik, amire mindig is készültek: védik határainkat, s ebben a munkában már nem vagyunk egyedül, mert a Visegrádi országok is segítik hazánkat. Ehhez a szolgálathoz, fogalmazott az államtitkár, városunk, Székesfehérvár elsőként ajánlott fel támogatást, amelyből olyan mobil wifi eszközöket tudunk biztosítani, amelyek segítségével ingyenes és stabil internet szolgáltatáson keresztül tudnak kapcsolatot tartani szeretteikkel, családjukkal katonáink.

1596002149

Dr. Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón kiemelte: a támogatásról szóló szerződés aláírását követően utalják a felajánlott összeget, hogy a minisztériumban mihamarabb el tudják indítani a kommunikációs eszközök beszerzését. Székesfehérvár nem csak a hangzatos szavak miatt katonaváros, hanem a jelenben tettekben is – hangsúlyozta a város polgármestere.

1596002150

Fotó: a szerző felvételei