Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szent István katonái

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 23. 12:21

A szerb határ mellett szolgálatot teljesítő katonák feladataik ellátása közben is megemlékeztek államalapításunk ünnepéről. A kötelék felelősségi körzetében tevékenykedő HM Tábori Lelkészi Szolgálat lelkészei a kunbajai hívőkhöz és a határra vonuló katonákhoz egyaránt szóltak.

1596018645

Kálinger Roland őrnagy, katolikus tábori lelkész a nemzeti ünnep reggeli óráiban tartott Kunbaján misét a község templomában a helyi hívők kérésére. „Szent István katonái vagyunk a mai napon is" – hangsúlyozta beszédében. „Ahhoz, hogy a magyar állam még ezer évig fennmaradhasson, szükség van a ma katonáira, akik a történelem során már számos esetben bizonyították, hogy szükség esetén a vérüket áldozzák a hazáért."

A község ünnepi műsorán Szabó Ferenc főhadnagy, evangélikus tábori lelkész is beszélt az egybegyűlteknek a II. világháborús emlékmű koszorúzásánál és az új kenyér-áldáson is.

1596018646

A délutáni órákban Algyőn jelképesen mindenkihez szóltak a lelkészek, aki védelmezi hazánk határait. Az új kenyér-áldás mellett az evangélikus lelkész a felsorakozott állománynak arról beszélt, hogy feladatunk megvédeni utódainknak mindazt, amit első királyunk épített fel.

1596018646

Fotó: Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék