Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szent László királyunkra emlékeztek

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. június 27. 17:17

„Szent László király vitézsége, lovagiassága, kormányzótehetsége és bölcsessége megszerezte számára nemzete tiszteletét. Ma is ezzel a tisztelettel idézzük meg emlékét, állítjuk példaként minden idők magyarjai, az ország és polgárainak sorsáért felelős vezetők, a haza szolgálatát vállaló katonák elé emberi és keresztényi erényeit” – mondta Vargha Tamás Székesfehérváron, június 27-én, pénteken.

1595974557

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Szent László-nap alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen vett részt. Beszédében emlékeztetett arra: amellett, hogy László király erős akaratú, hajthatatlan jellemű, kemény férfi, kitűnő hadvezér és bölcs államférfi volt, azt is feljegyezték róla, hogy „a szerencsétlenek vigasztalója, árvák, nyomorultak és szűkölködők édesatyja volt, s az ország lakosai nem tulajdon nevén, hanem kegyes királynak hívták vala."

A megemlékezések után katonai tiszteletadás mellett koszorúzással hajtottak fejet a honvédség és a honvédelem ügyét támogató civil szervezetek képviselői, a társszervek, a város, a megye és több civil szervezet nevében a jelenlévők a Prohászka téren álló Szent László-szobor előtt.

1595974557

Fotó: Bödő Viktória