Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentendrén emlékeztek a katonai főiskola alapításának ötvenedik évfordulójára

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. december 5. 10:40

A Kossuth Lajos Katonai Főiskola alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából gyűltek össze korábbi oktatók, tanárok és a főiskolán végzett nyugállományú és aktív katonák a szentendrei Görgey-laktanyában.

1596042054

Az ünnepi beszédben dr. Ravasz István alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtisztje kitért a katonai felsőoktatás kezdeteire, a tisztképzés történetére. Prof. dr. Harai Dénes, a Kossuth Lajos Hadtudományi Alapítvány alapítója, egyetemi tanár Kossuth Lajos életéről, munkásságáról mondott beszédet. A főiskola egykori parancsnoka, Szabó János nyugállományú vezérőrnagy emlékezett az intézményben eltöltött évekről.

1596042054

Az ünnepi beszédeket és megemlékezéseket követően lehetőség nyílt a résztvevők számára, hogy közös beszélgetések keretében idézzenek fel emlékeket, a korábban együtt dolgozó kollégák, munkatársak találkozzanak, nosztalgiázzanak.

1596042054

A rendezvény következő részében, a Kossuth Lajos Hadtudományi Alapítvány segítségével elkészült emléktábla avatását követően Fodor József nyugállományú alezredes, az alapítvány elnöke mondott beszédet, majd koszorú került a táblához, amely a mindennapokban is emlékeztet arra, hogy a laktanya épületei között fél évszázaddal ezelőtt alapították a Kossuth Lajos Katonai Főiskolát.

1596042055

Fotó: a szerző felvételei