Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesen ünnepeltek

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. augusztus 29. 16:09

Idén rendhagyó helyszínen, Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában rendezte meg alakulatnapi ünnepségét az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) augusztus 27-én, szerdán.

1595977834

Az ünnepi rendezvényt Kálmán László alezredes, az MH HKNYP parancsnokhelyettese nyitotta meg. Méltatta az állomány munkáját, majd Tóth Ernő közalkalmazottat emléklappal üdvözölte a 60. születésnapja alkalmából.

Antal László alezredes, a szentesi alakulat parancsnoka köszöntőjében hangsúlyozta: a csapatlátogatás kiváló alkalmat teremt a HKNYP katonáinak arra, hogy jobban megismerkedjenek a műszakiak munkájával, így sokkal hitelesebb lehet a személyi toborzás.

1595977834

Az esős idő sem tántorította el a foci „szerelmeseit" attól, hogy kispályás labdarúgó-bajnokságon mérjék össze erejüket. Idén két hölgy is felhúzta a stoplis cipőt és erősítette a parancsnokság csapatát; a fiúkkal együtt, vegyes csapatban rúgták a labdát. A debreceni 2. Katonai Igazgatási Központ csapata bizonyult a legjobbnak, ők vihették haza a győztes csapatnak járó vándorkupát. A 2. helyezett az 1. Katonai Igazgatási Központ csapata, a 3. helyezett pedig a székesfehérvári központ válogatottja lett. Az idei év gólkirálya a debreceni központban dolgozó Smidróczki Róbert főhadnagy lett. A legjobb szurkolóknak járó kupát a parancsnokság budapesti objektumában dolgozó szurkolók vihették haza.

1595977834

Míg a labdarúgó-bajnokság zajlott, a műszaki ezred által felsorakoztatott technikai eszközöket is megtekintették a HKNYP munkatársai. Láthattak különböző hidak építéséhez használt tehergépjárműveket, ivóvíz és üzemanyag szállítására alkalmas gépjárműveket, munkagépeket, terepjáró tehergépjárműveket, valamint szalaghídkészletet. A műszaki szakemberek azt is megmutatták, hogyan működik a TMM-3 típusú hídrakó gépjármű. A program az ezred csapatmúzeumában folytatódott, majd a HKNYP munkatársai azt is kipróbálhatták, hogy milyen érzés egy PTSZ-M típusú lánctalpas kétéltűvel a vízre szállni.

1595977835

Fotók: Juhász László százados és a szerző