Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szituációs lövészet és hagyományőrzés

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2013. augusztus 31. 8:02

Már javában az ünnepélyes tanévnyitóra készülnek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium által rendezett Békatábor lakói.

1595959219

Az alaki foglalkozások és a ruhapróba mellett azonban jutott idő légpuska- és szituációs lövészetre, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör szervezésében megismerkedhettek a régi korok fegyverzetével, harci technikáival is. A történelmi utazásban a Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület segített a növendékeknek.

Fekete András főhadnagytól megtudtuk, hogy a tábor utolsó napja a formaruhák méretre igazításával és az oklevelek átadásával telik. „Folyamatosan készülünk a szombati tanévnyitóra, hiszen a növendékeknek sok száz ember előtt kell majd bizonyítaniuk, hogy az elmúlt öt napban sikerült alapvető katonai rendszabályokat, viselkedési normákat elsajátítaniuk. Az alkalomhoz méltón fogadjuk majd Hende Csaba honvédelmi miniszter urat, hiszen a legnagyobb megtiszteltetés számunkra, hogy tanévünket ő fogja megnyitni" – mondta a tábor parancsnoka.

1595959220

Fotó: a szerző felvételei