Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokon készültek a honvéd tisztjelöltek

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 3. 11:21

Egyhetes ENSZ békeműveleti alapfelkészítésen vett részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tizenöt honvéd tisztjelöltje április utolsó hetében Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK).

1596031285

A foglalkozások a békefenntartói eljárások tantárgy keretében folytak, a kihelyezett szolnoki órákért a hallgatók kreditpontokat kapnak, a tantárgy gyakorlati jeggyel zárul. Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Logisztikai Intézetének másodéves, katonai logisztika alapszakos hallgatói az alapvető békeműveleti eljárásokkal és technikákkal ismerkedtek meg a felkészítés egy hetében.

1596031285

A leendő tisztek a hét első részében elméleti foglalkozásokon ismerkedtek meg többek között az ENSZ békefenntartó tevékenységével, a műveleti területen történő rádióhírváltás szabályaival és a menetbiztosítás alapjaival. Foglalkoztak az ellenőrző-áteresztő pontok és a megfigyelőpontok telepítésének, üzemeltetésének szabályaival és katonai rendfenntartó feladatokkal is. Megismerkedtek továbbá a műveleti területen megkövetelt viselkedési szabályokkal, az improvizált robbanószerkezetek elleni védekezés alapjaival és gyakorolták a tárgyalástechnikát, valamint a tolmácskezelést is.

Az elméleti foglalkozások kiegészítéseként a tanteremben tanultakat a tisztjelöltek a terepen is gyakorolhatták, a vizsga jellegű zárófeladatot egy komplex járőrgyakorlat keretében Szolnokon és térségében hajtották végre, fegyvertelen ENSZ katonai megfigyelőkként.

A felkészítés zárásaként Drót László ezredes, központparancsnok oklevelet adott át a hallgatóknak.

1596031285

Fotó: MH BTKK