Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szorosabb együttműködés

Szöveg: Zsigmond Réka |  2016. május 5. 17:35

Közel harmincan vettek részt azon a háromnapos propagandaelemző tanfolyamon, amit a németországi Stuttgartban települt Amerikai Hadsereg Európai Parancsnokság (US EUCOM) Különleges Műveleti Erők Európai Parancsnoksága (SOCEUR) szervezett az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK), valamint más alakulatok katonáinak Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

1596012963

A két szervezet közötti együttműködés három évvel ezelőtt kezdődött. Az első találkozás annyira sikeres volt, hogy már abban az évben sikerült megszervezni egy közös taktikai PSYOPS csoport (TPT) tréninget, ahová az amerikai partner vendégelőadókat delegált. E kurzust 2015-ben egy taktikai PSYOPS tervező tanfolyam követett.

Az idei közös munka azért volt különleges, mert az amerikaiak nemcsak vendégelőadókkal, hanem egy teljes kurzussal támogatták a központot. A való életből vett, katonai és civil példákkal színesített, részben a tapasztalatcserére épülő kurzust nagyon hasznosnak értékelték a felek, és biztosították egymást a jövőben még szorosabbá váló támogatásról.

Fotó: Elek Richárd százados