Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szünidei kaland

Szöveg: Horváth Gábor hadnagy |  2016. április 3. 9:20

A Szegedi Bajtársi Klub idén először szervezett szünidei kalandot szegedi fiatalok számára. E program keretében látogattak el a diákok az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájába.

http://www.bocskaidandar.hu/new/index.php/hirek/dandar-hirek/699-leendo-bajtarsak
A diákok a 62. lövészzászlóalj telephelyén kiállított gép- és harcjárművek megtekintése után meglátogattak egy fegyverszobát is, ahol felidézhették a már korábban megtanult fegyver- és lőelméleti ismereteiket.

A határvédelmi feladatok kötelékében szolgálatot teljesítő helikoptert gyorsan birtokba vették. Nemcsak az utasteret, hanem a pilótafülkét is kipróbálhatták, ahol eddig nem sok kamasz fordulhatott meg. Ezután pedig Csikesz Péter nyugállományú rendőr őrnagy segítségével elsajátíthatták a közelharc alapjait.

Amint Kispál Jenő önkéntes műveleti tartalékos, a csoport vezetője elmondta: „Fontos, hogy a gyermekekben idejében felkeltsük a honvédség iránti érdeklődést, így pár év múlva, a pályaválasztásra már kialakulhasson bennük egy pozitív kép a Magyar Honvédségről. Ezért is érdemes ezt a munkát már a 9-10. osztályokban elkezdeni. Erre volt kiváló alkalom ez a programsorozat".

1596011178

Fotó: a szerző felvétele