Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornoki látogatás a déli határon

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: Búz Csaba főhadnagy és a szerző |  2020. június 25. 22:38

A déli határon szolgáló katonák helyzetéről tájékozódott Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) törzsfőnökének műveleti helyettese Hódmezővásárhely és Hercegszántó térségében, június 25-én, csütörtökön. A járványügyi helyzettel kapcsolatos szigorítások feloldása, valamint a határátkelők megnyitása következtében ismét nagymértékben megnövekedett az illegális határátlépők száma a szerb és a horvát határszakaszokon.

A tábornokot Gacsal János ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka fogadta a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában. Gacsal ezredes jelentést tett az MH AIAK alkalmazási körzetéről, a három megyére érvényes, aktuális szolgálati feladatokról, valamint a honvédségi és a rendőri erők kapcsolatáról, együttműködéséről.

1596081025

Sándor Zsolt vezérőrnagy – Garas László dandártábornok, az MHP hadműveleti csoportfőnöke kíséretében – a Magyar Honvédség Airbus H145M típusú helikopterének fedélzetéről tekintette meg az érintett határszakaszt. Ezt követően, a hercegszántói határvédelmi bázison egyeztetett az őt fogadó Zsóri Ferenc alezredessel, az MH AIAK törzsfőnökével, valamint a Bács-Kiskun megyében feladatot ellátó századok parancsnokaival.

A megbeszélést követően a tábornokok a gyalogos, a gépjárműves, valamint a vízi járőrözést végrehajtó katonákkal találkoztak.

GALÉRIA