Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tájékoztató első kézből

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. szeptember 8. 17:10

Katonaözvegyek és özvegy katonák részére szervezett találkozót Jánoshalmán a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi régiója. A tanácskozás résztvevőit levélben üdvözölte Csomós Lajos nyugállományú vezérőrnagy, a BEOSZ alelnöke. A hozzátartozóikat elvesztettek a rájuk vonatkozó törvényi változásokról az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársaitól kaptak tájékoztatást.

1595978451

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg a katonaözvegyek és özvegy katonák találkozóját a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi régiója. A szeptember 3-i rendezvényen Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskőrös, Kalocsa, Szabadszállás, Jánoshalma, Orosháza, Szeged és Szentes nyugállományú klubjainak képviselői tudtak részt venni. A vendégeket
Györgypál Csaba nyugállományú alezredes, a házigazda Bem József Honvéd Nyugdíjas Egyesületet elnöke és Deli József nyugállományú ezredes, a dél-alföldi régió tiszteletbeli elnöke köszöntötte. Bényi Luca, a Hunyadi János Általános Iskola tanulója pedig Rozs János Katonaözvegyekhez című versével emlékezett meg az elhunytakról.

1595978451

Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere a város önkormányzatának az idősek érdekében végzett munkájáról, feladatairól tájékoztatta a nyugállományú klubok képviselőit, majd az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársai, Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, érdekvédelmi altiszt és Bárány Sándor főelőadó ismertették a katonaözvegyekre és az özvegy katonákra vonatkozó jogszabályokban bekövetkezett változásokat.

1595978451

Dr. Kovács György nyugállományú ezredes, a BEOSZ Dél-alföldi régiójának elnöke a klubok aktuális feladatairól szólt, Sztanó Zsuzsanna nyugállományú őrnagy, a BEOSZ felügyelőbizottságának elnöke a nyugdíj- és az özvegyi nyugdíjjogosultság terén bekövetkezett változásokat ismertette, Bódi Jánosné, a szervezet nőtagozatának a vezetője pedig a katonaözvegyek mindennapjait érintő gondokról beszélt.

A találkozó délutánig tartó baráti beszélgetéssel ért véget.

1595978452


Fotó: a szerző felvételei
Címkékjog