Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanulhatok katonának?!

Szöveg: Juhász László százados |  2015. november 13. 20:44

A november elején, Békéscsabán megrendezett Pályaválasztási Vásáron az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda képviselői népszerűsítették a katonai továbbtanulást, a katonai szolgálatvállalás lehetőségeit.

A Békés Megyei Kormányhivatal által már hagyományosan, a Csaba Park Rendezvényközpontban megszervezett Pályaválasztási Vásáron elsősorban a diákoknak kínáltak továbbtanulási lehetőségeket, valamint kiváló alkalmat teremtett a pályakezdők számára a különböző munkahelyek álláslehetőségeinek megismerésére. A rendezvényen részt vettek Békés megye közép- és felsőfokú oktatási intézményei és a jelentősebb munkáltatók, köztük a Magyar Honvédség is.

1596003951

Az MH HKNYP békéscsabai irodájából megjelent katonák standját sok fiatal látogatta meg a két nap alatt, akik közül többen érdeklődtek a honvédségi lehetőségek iránt. Az iroda képviselői tájékoztatást adtak a katonai középiskolai, altiszti és tiszti képzések formáiról, feltételeiről.

A fiatalok megismerkedtek a katonai életformával, betekintést nyertek a katonák mindennapjaiba. Láthatóvá vált számukra, hogy a Magyar Honvédség a továbbtanulás mellett, mint munkáltató is várja az érdeklődőket, akár szerződéses, akár önkéntes tartalékos katonának. A biztos munkahely, a kiszámítható életpálya-modell mellett, azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy az egyenruha viselése fegyelmezettséget, jó fizikai állóképességet és elhivatottságot is megkövetel a jelentkezőktől.

A megye pályaválasztás előtt álló fiataljai mintegy száz kiállítóval (munkaadókkal és oktatási intézményekkel) ismerkedtek meg a rendezvényen. A szervezők adatai alapján az eseményt közel tízezren látogatták meg.

Fotó: Juhos fotó