Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanulmányokról és munkalehetőségről is érdeklődtek

Szöveg: Ferge László őrnagy |  2015. november 16. 9:08

Szombathelyen immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg a „Pályainfo” elnevezésű Pályaválasztási és Képzési Kiállítást. A rendezvényen idén is jelen volt az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Vas megyei irodája, amelynek standja rengeteg látogatót vonzott.

A rendezvényen középiskolák, felsőoktatási és piaci képző intézmények vettek részt, akik standjaiknál igyekeztek segítséget nyújtani a fiataloknak és a foglalkozást váltani kívánó felnőtteknek abban, hogy egy hozzájuk közel álló, képességeiknek megfelelő képzettség birtokában léphessenek be a munkaerőpiacra.

1596003993

A szombathelyi kirendeltség munkatársaitól a honvédségi tanulmányok lehetőségei mellett, érdeklődtek a szerződéses legénységi beosztások felől, valamint a hadisírgondozásról is.

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium KatonaSuli-programban résztvevő diákjai több alkalommal átlátogattak a Magyar Honvédség standjához és megosztották élményeiket a fiatalabbakkal, segítették őket a fegyverek szét- és összeszerelésében, illetve a honvédelmi teszt kitöltésében.

1596003993

Fotó: a szerző felvételei