Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tavaszi megújulás

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2015. május 10. 9:20

Első alkalommal szervezett egészségnapot az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Egészségügyi Központja. Az állomány valamennyi korcsoportját megszólító, az egészségtudatos életmódot népszerűsítő tartalmas programban volt része az érdeklődőknek, amely egyben kikapcsolódást, és szórakozást is nyújtott.

1595993436

A projekt az első lépéstől kezdve élvezte Lamos Imre dandártábornok az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis bázisparancsnokának támogatását, aki megnyitójában hangsúlyozta, hogy a munkavállalók egészségével való törődés kifizetődik. Mindamellett, hogy növeli a megbecsülés érzését, a motiváltságot, katonaként kiemelten fontos, hogy az állomány megőrizze teljesítő- és koncentrálóképességét, ami által biztonságosan tudja végrehajtani feladatát akár extrém körülmények között is.

A szervezők célja a figyelem felhívás volt az elsődleges megelőzésre, az egészség megőrzésére, lehetőség szerinti betegségek elkerülésére.
A „tavaszi megújulás" jegyében tartott I. Egészségnap lehetőséget adott a megjelenteknek az egészséges életmóddal kapcsolatos szemléletük megerősítésére, információk, ötletek gyűjtésére, amellyel saját és családjuk egészségi állapotát tartósan fenntarthatják, javíthatják.

1595993437

Az ötlettől a megvalósításig részt vett az előkészítésben és lebonyolításban az egész Egészségügyi Központ, Bihari Sándor őrnagy, dr. Tóth Katalin részlegvezető főorvos, Gere-Vodnák Veronika főtörzsőrmester aktív irányításával.
Az előadások témája változatos volt: a fittség harmonikus fejlesztése mellett a test, lélek, szellem egyensúlyának megteremtése is fontos, ezért mind az előadásokra, mind a szűrővizsgálatokra és szolgáltatásokra a sokrétűség volt a jellemző. Az előadások érintették a fizikai egészségmegőrzés területéről a reumatológiai kórképeket, urológiai megbetegedéseket, az alsó végtagi artériás és vénás betegségeket és ezek gyógyítási és megelőzési lehetőségeit. A lelki egészségmegőrzés témái között a stressz-kezelés, stressz-oldási technikák, lelki gyógyítás homeopátiával, a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindítása a Bowen-féle technikával és dohányzás leszoktatási programról is esett szó.

Az előadók az Egészségügyi Központ jelenlegi és volt orvosai dr. Czifra Marianna őrnagy, dr. Tóth Katalin, dr. Ébert Ljudmilla, dr. Ladoniczki Zoltán, és külsősök, dr. Bakti Éva, dr. Lehr Ferenc voltak. Emellett Bihari Sándor őrnagy pszichológus, Gaál Klára lélekterapeuta tartottak nagy érdeklődés mellett prezentációt.

1595993437

Az egészségnap szolgáltatásait az érdeklődök térítésmentesen vehették igénybe, ami köszönhető volt dr. Bakti Éva homeopátiás orvosnak, aki Schüssler arcdiagnosztikát végzett; dr. Szabó András bőrgyógyász kozmetológusnak az anyajegyszűrés, Sipos József csontkovács és masszázsterapeutának, a szolnoki I Life Esztétikai Központ dolgozóinak, akik önzetlenül gyógy- és mauri- masszázzsal, csontkovácsolással gyógyították a katonákat, illetve testanamnézist végeztek, mindenki óriási megelégedettségére.

Különleges lehetőségként a dohányzásról való leszokást pszichológiai támogatással végzett fülakupunktúrás kezelés segített 5 önként jelentkezőnél. Emellett alsó végtagi vénás és artériás szűrővizsgálatok is voltak az Egészségügyi Központ rendezvényén.

1595993437

„Az Egészségügyi Központ dolgozói az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis személyi állományának jóllétéért dolgoznak nap mint nap. Fontos számunkra megelégedettségük és nagy örömmel töltött el bennünket a rengeteg köszönet és gratuláció, amit a nap végén kaptunk. Ez mindenképp motivál bennünket egy újabb egészségnap szervezésében, ezáltal reméljük, hogy hagyományt teremthetünk az ilyen jellegű örömteli találkozásokból" – mondta a rendezvény végén Bihari Sándor őrnagy.

Fotó: a szerző felvételei