Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tavaszi Túra honvédelmi akadályverseny

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. május 16. 10:37

A Komárom-Esztergom megyei Sárisápon a napokban immár 33. alkalommal rendezték meg a Tavaszi Túra elnevezésű honvédelmi akadályversenyt. Idén 5 megye 19 általános iskolájának csapatai mérték össze erejüket, ügyességüket és kitartásukat.

A 6 kilométeres útvonalon 21 állomás feladatát kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Ezek között szerepelt gépkarabély szét- és összeszerelése, tárazás, fegyveres váltófutás, akadálypálya. Az úgynevezett komplex feladatok között volt helyszínelés, triatlon, vízi átkelés morzefeladattal nehezítve, valamint „aknakeresés" is.

Természetesen a lövészetek sem hiányozhattak a programból: légpuskával, légpisztollyal, távcsöves légpuskával, airsoft fegyverekkel és terepíjjal is lőttek a csapatok tagjai. 

A különdíjak közül az összetett lövészet kategóriában a Játék Csatárok Nélkül nevű (Pilismaróti Bozóky Mihály Általános Iskola), az összetett idő kategóriában az Alma elnevezésű (Epöli Szécsenyi István Általános Iskola), a komplex feladatok kategóriában a Vértesek nevű (Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola) csapat nyerte el a kupát. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete által felajánlott Fair Play-díj serlegét az ARANY-csapat (Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) vihette haza.

1596013543

A csapatverseny sorrendje:

  • 1. HTBK (Zentai Úti Általános Iskola, Székesfehérvár)
  • 2. Tátika (III. Béla Általános Iskola, Tát)
  • 3. xXx (Zalakomári Általános Iskola)
  • 4. A Legrosszabb Rémálmotok (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Nagysáp)
  • 5. Zentai (Zentai Úti Általános Iskola, Székesfehérvár)
  • 6. Rohamkukacok (Sárberki Általános Iskola Telephelye Móra Ferenc Általános Iskola, Tatabánya)

A honvédelmi akadályversenyt a Komárom-Esztergom megyei Védelmi Bizottság titkársága, az MH  Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete, Sárisáp Község Önkormányzata, a Dorog Városi Rendőrkapitányság, valamint a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság esztergomi kirendeltsége szervezte.