Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Télapó a bázisrepülőtéren

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2015. december 10. 20:39

Az elmúlt hét végén számos, ünneplőbe öltözött gyerkőc érkezett az MH Pápa Bázisrepülőtér Csapatművelődési Otthonába. A gyerekek közül sokan már többször találkoztak a Télapóval, de voltak „első mikulásozók” is, akik megszeppenve várták, hogy mi fog történni ezen a délutánon.

1596005440

A szépen feldíszített teremben játszóház várta a gyerekeket, itt saját kezűleg készíthettek rizshóembert, karácsonyi képeslapokat, mécseseket, apró papírkarácsonyfákat. Az önkéntes segítők alig győzték az iramot, mivel 110 kisgyerek lázas igyekezettel próbálta ki kézügyességét…

Nem sokkal később közös énekléssel csalogatták elő a piros ruhás, fehérszakállú Télapót, akinek a krampuszok segítettek a megannyi csomag átadásában. Bizony sokan megilletődötten álltak a színpadon, talán azt mérlegelve, hogy vajon mennyi csínytevésük vált ismertté a Télapó előtt, ami miatt esetleg a piros csomag átvétele veszélybe kerülhet… Természetesen mindenki megkapta a maga ajándékát.

Az ünnepségen a bázison szolgáló külföldi katonacsaládok gyermekei is részt vettek, akik hamar megtalálták a közös hangot a magyar gyerkőcökkel.

1596005440

Fotó: a szerző felvételei