Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Télapó járt az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2014. december 11. 11:37

December 5-én délután Mikulás-ünnepséget rendeztek az MH Pápa Bázisrepülőtér Csapatművelődési Otthonának színháztermében: az asztaloknál katonaszülők készítettek gyermekeikkel apró karácsonyi ajándékokat.

1595984179

A gyerekek szemmel láthatóan élvezték az alkotómunkát, boldogan mutatták szüleiknek, hogy milyen ügyesek voltak. A arcoat eközben egy bolgár katona felesége varázsolta hercegkisasszonnyá, Batmanné és további népszerű mesefigurákká. A színpadra egy varázsló közreműködésével érkezett meg a Télapó, aki természetesen piros csomagokat is hozott: a gyerekek kellő komolysággal igyekeztek bizonyítani, hogy egész évben nagyon jók voltak. Szavaltak, énekeltek, sőt, még hangszeren is játszottak a vendégnek. A külföldi katonák családjai is remekül érezték magukat: a játék, a zene a közös munka öröme minden nyelvi nehézséget leküzdött.

Az ünnepi készülődés hangulatában csillámporos, fenyőillatú családi délutánt tölthetett együtt 87 kisgyerek. A játszóházat a bázis önkéntesei segítették, a színpadi műsort pedig „Az eskün innen, obsiton túl" Honvédelmi Alapítvány támogatta.

1595984179

Fotó: Rinyu Róbert főtörzsőrmester