Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teljesítette az államreform program egyik projektjében vállaltakat a Honvédelmi Minisztérium

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. december 20. 14:30

Sikeresen megvalósította az Államreform Operatív Programban (ÁROP) egyik projektjében vállaltakat a Honvédelmi Minisztérium. Az 1.1.19-2012-2012-0001 projekt keretében a tárca a védelmi tervezést, a munkatervezést és a katonai stratégiai tervezést érintően négy dokumentumot, és egy módszertani kézikönyvet dolgozott ki.

A Honvédelmi Minisztérium a 2012 őszén kezdett ÁROP 1.1.19-2012-2012-0001 projekt keretében hosszú és középtávú dokumentumokat dolgozott ki, elvégezte a dokumentumok implementációját, valamint ezzel párhuzamosan – a jogalkotás színvonalának emelése érdekében – hatásvizsgálatokat is készített.

A tárca a pályázaton nyert csaknem 70 millió forintból kidolgozta a saját hosszú távú stratégiai tervét, az intézményi munkatervet, a Nemzeti Katonai Stratégia, valamint annak implementációját és értelmezését segítő dokumentumot, illetve a védelmi tervezés és a munkatervezés módszertanát segítő tervezési segédletet.

A programban a minisztérium és a Magyar Honvédség kijelölt szervezetei, illetve más minisztériumok szakértői vettek részt, valamint külső szakértőket is bevontak. A feladat az Európai Unió pénzügyi támogatásával az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetési előirányzatainak társfinanszírozásából valósult meg.