Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az első vezető altiszti tanfolyam

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2013. december 20. 12:55

Írásbeli és szóbeli vizsgával, illetve a tanfolyamdolgozat megvédésével zárult az első Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) Szentendrén. Az MH Altiszti Akadémia adott otthont a szeptember elején kezdődött tizenkét hetes tanfolyamnak, amelyen tizenhárom vezénylőzászlós vett részt. A tanfolyam során a vezető altisztek többek között bővítették katonai vezetéselméleti és kommunikációs tudásukat valamint széleskörű ismereteket szereztek a Magyar Honvédséget érintő stratégiai kérdésekről.

1595964646
Erdélyi Lajos dandártábornok köszöntötte a tanfolyamot elvégzett vezető altiszteket

A tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet Horváth Gábor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka adta át. A kibocsátó ünnepségen köszöntő beszédet mondott Erdélyi Lajos dandártábornok, a HM Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, aki kiemelte az élethosszig tartó tanulás folyamatának fontosságát, melybe jól illeszkedik a hiánypótló vezető altiszti tanfolyam.

Emellett méltatta a vezénylőzászlósi rendszer fontosságát és működésének hasznosságát a parancsnoki állomány segítése valamint a beosztott állománnyal való kommunikáció terén.

1595964646
Tizenhárman végezték el sikeresen a kurzust

A tanfolyamot elvégzett állomány egyetértett abban, hogy a kurzus igen hasznos ismeretekkel járult hozzá a mindennapi munkájukhoz, melyet hasznosítani tudnak majd. Kempelen Balázs főtörzszászlós az MH 54. Veszprém Radarezred vezénylő zászlósa a kommunikációs ismeretek tudásának és fejlesztésének fontosságát emelte ki, valamint azt hogy a tanfolyam nagyban hozzájárult a vezető altisztek egységes gondolkodásának kialakításában.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna a következő tanfolyamra beiskolázott állománynak, Soós Lajos törzszászlós, az MH Altiszti Akadémia vezénylő zászlósa a következőket mondta: „Mindenképpen keressék a tanfolyam hasznosságát, azt, hogy mit tudnak a kapott tudásból hasznosítani. Legyenek nyitottak, érdeklődőek és így nagyon széles körű ismeretekre tehetnek szert, amelyet hasznosíthatnak a mindennapi munkájuk során."

1595964646
Az okleveleket Horváth Gábor dandártábornok adta át

Fotó: a szerző felvételei