Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teret kell adni az új ötletek számára

Szöveg: Szabóné Varga Erika zászlós |  2017. január 24. 7:14

Bemutatkozó látogatásra érkezett az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központhoz (MH CKELMK) Paulik Wolfgang ezredes, a hollandiai NATO CIMIC Kiválósági Központ (Civil-military Cooperation Centre of Excellence – CCOE) parancsnoka.

A CCOE parancsnokát fogadta Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP), valamint Garas László ezredes, a magyar NATO Erőket Integráló Elem (NATO Force Integration Unit – NFIU) parancsnoka és az MH ÖHP civil-katonai kapcsolatok főnökségének főnöke is.  Fürst Tamás ezredes általános tájékoztatót adott a parancsnok részére a Magyar Honvédségben működő CIMIS/PSYOPS jelenlegi helyzetéről, feladatrendszeréről és a jövőbeni feladatokról.

1596026543

A látogatással egybekötött munkaértekezleten az MH CKELMK parancsnoka és helyettese mellett a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnöksége is képviseltette magát. A CCOE parancsnoka a látogatása során találkozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel is.

A szűkkörű megbeszélésen főleg a jövővel kapcsolatos terveket, lehetőségeket és elképzeléseket vitatták meg.

Paulik ezredes tavaly június óta tölti be a parancsnoki beosztást, egyik fő elve, hogy teret kell adni a friss és új ötletek, elgondolások számára.
Éppen ezért kíváncsian várja az új NATO CIMIC Doktrina tervezetéhez elkészített magyar szakmai javaslatokat. 

1596026544

Mint fogalmazott, az MH CMELMK szakmai területen elért eddigi eredményeit és tevékenységét látva jó esély van arra, hogy a magyar alakulat a CCOE egyik kihelyezett, akkreditált tanfolyami központja legyen. Mindez azt jelentené, hogy a környező országok CIMIC szakmai felkészítését, tanfolyamok és képzések szervezését az alakulat szervezné és hajtaná végre.

Paulik Wolfgang ezredes magyarországi látogatása során több vezérkari és összhaderőnemi szintű vezetővel is találkozott.