Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Tiszteljük egymást emberként, bajtársként, katonatársként!”

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2014. április 4. 9:10

A kiképzést első helyen kell kezelni, az e területen dolgozó szakembereknek előre kell gondolkodniuk, és folyamatosan vizsgálniuk kell azt is, mennyiben valósulnak meg a gyakorlatban a célok – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes április 3-án, Budapesten.

Április 3-án délután, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában tartotta alakuló állománygyűlését az MH Kiképzési és Doktrinális Központ. Az új szervezet a korábbi MH Vezetési és Doktrinális Központ, illetve a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség jogutódja.

1595969743
Új szervezet alakult

Benkő Tibor vezérezredes köszöntőjében megköszönte a két szervezet állományának eddig elvégzett munkáját, s hozzátette: az elmúlt években végbement változások során nyilvánvaló volt, hogy a két előd szakmai tudását és erejét egy szervezet égisze alatt lenne célszerű összpontosítani. E gondolat jegyében alakult meg április 1-jén az MH Kiképzési és Doktrinális Központ.

A Honvéd Vezérkar főnök leszögezte: olyan magas színvonalú, hatékony működést remél az állománytól, amely tudásuk, képzettségük alapján elvárható tőlük.
Benkő Tibor kiemelte: a kiképzést első helyen kell kezelni, az e területen dolgozó szakembereknek előre kell gondolkodniuk, és folyamatosan vizsgálniuk kell azt is, mennyiben valósulnak meg a gyakorlatban a célok. Ehhez mindenki elkötelezett szolgálatára szükség van. „Ennek során tiszteljük egymást emberként, bajtársként, katonatársként" − hívta fel a figyelmet a vezérezredes, aki hozzátette: a szervezetre nehéz feladatok várnak, de megkapja a lehetőséget arra, hogy lendületesen induljon neki ezek végrehajtásának.

1595969743
Balról jobbra: Szpisják József dandártábornok, Benkő Tibor vezérezredes, Tamási Béla ezredes

Szpisják József dandártábornok, a központ parancsnoka megtisztelőnek nevezte, hogy őt bízták meg az új szervezet vezetési feladataival. Mint mondta, a két elődszervezet folyamatosan változó szervezeti keretek között, változó feladatrendszerrel, de kiváló szakembergárdával végezte munkáját a múltban. „Amit az elődök belefektettek, azt teljes hittel, meggyőződéssel visszük tovább" − szögezte le, és reményét fejezte ki azt illetően, hogy az újonnan létrejött szervezeti megoldás ideálisnak bizonyul majd. A legfontosabb feladatok között a kiképzési rendszer koncepcionális áttekintését, a működési mechanizmusok még racionálisabbá tételét emelte ki.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária