Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztjelöltek az ARB-nél

Szöveg: Tomena Gábor őrnagy |  2014. május 10. 15:06

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar tizennégy, hadtáp szakirányú hallgatója látogatta meg május 8-án az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Lehel úti objektumát dr. Pap Andrea őrnagy, oktató kíséretében.

1595971814

A hallgatók megtekintették a 69M (IRAKI) MKO mozgókonyhát

A tisztjelölteket az MH Anyagellátó Raktárbázis hadtáp szakterületért felelős parancsnokhelyettese, Dolányi Sándor alezredes köszöntötte, majd részletesen bemutatta a raktárbázis feladatát, szervezeti struktúráját, valamint kiemelte a katonai szervezet képességnövekedéseit. Ezenkívül beszélt a „Wardam" rendszerről, ami alkalmassá teszi a Magyar Honvédséget tábori körülmények között a hajtóanyag-tárolásra, illetve -kiszolgálásra, továbbá a telepített üzemanyagrendszerek átmeneti helyettesítésére mind katonai, mind katasztrófa-elhárítási feladatok során.

Ezt követően Ferenczi Attila őrnagy, az üzemben tartást és anyagellátást tervező és ellátó osztály (élelmezés) vezetője ismertette részletesen állományának és szakterületének feladatait. Rózsa Géza őrnagy, a bázis parancsnokhelyettese előadásában tájékoztatta a hallgatókat a bázison végzett munkákról, valamint az objektum területén található raktárak elhelyezkedéséről.

A gyakorlati képzés keretében az állomány tagjai megtekintették az általános ellátókonténert, a hímzőműhelyt, megismerkedtek a hűtőkonténerek karbahelyezésével, az 500 kilogrammos hűtőutánfutó tengelyerősítésével, illetve részletesen bemutatták nekik a 69M (IRAKI) MKO mozgókonyhát is.

1595971815

Csoportkép

Fotók: a szerző felvételei