Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizedik születésnapját ünnepelte a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület kórusa

Szöveg: Vámosi János |  2017. november 12. 19:32

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület számos elismerésben részesített kórusa a napokban ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Holló József nyugállományú altábornagy, miniszteri biztos is.

Balassi Kórus a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttesét is meghívta az ünnepi rendezvényre. A vendégeket Magócsi Zoltán nyugállományú ezredes, a kórus vezetője köszöntötte.

1596041155

A rendezvény elején együtt léptek fel az együttesek, majd a Balassi kórus előadása következett. A műsor első részében erdélyi és sármelléki népdalokat adtak elő. A koncert második részében pedig népszerű és közismert dalokat hallhatott a közönség.

1596041155

Az ünnepi rendezvény elismerések átadásával folytatódott. A Balassi egyesület elnöksége nevében Galló István elnök a kórus 16 alapító tagjának emléklapot és névre szóló ezüstözött emlékérmet adott át.  Dr. Holló József nyugállományú altábornagy pedig a Honvédelemért kitüntető cím babérkoszorúval ékesített fokozatát adta át Szekeres István nyugállományú dandártábornoknak, a Balassi egyesület tiszteletbeli elnökének.

1596041155