Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint kétszázan felvételiztek sikeresen az NKE katonai képzéseire

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 26. 11:10

Kihirdették a felvételi ponthatárokat a Nemzeti Közszolgálat Egyetemen. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) alap- és mesterképzései esetében összesen 223-an teljesítették a felvételi követelményeket.

Szerda este hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen több képzés esetében is 400 pont felett kellett teljesíteniük a felvételizőknek. Az intézmény közlése szerint az Egyetem öt karára több mint 12 ezer jelentkezés érkezett, ebből 4440 volt az első helyes jelentkezők száma. Közülük az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen 1785-an kezdhetik meg az NKE-n a következő tanévet.

A legnehezebb dolga azoknak a felvételizőknek volt, akik a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar két államilag támogatott, nappali alapképzési szakjára jelentkeztek. Legalább 435 pontra volt szükség a nemzetközi igazgatási, és 443 pontra a nemzetközi biztonság- és védelempolitikai szakon a tanulmányok megkezdéséhez.
 
Kérdésünkre az NKE kommunikációs osztálya közölte: a tavalyi 172 után idén 223 fő teljesítette a felvételi követelményeket az intézmény Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára, ez a szám azonban nem végleges, miután az Egyetem pótfelvételit ír ki. A legmagasabb pontszám a HHK-n az állami légiközlekedési képzés két szakirányához kellett: az állami légijárművezető szakirány esetében 357, míg a katonai repülésirányító szakirány esetében 306 pont volt a ponthatár. Legtöbben, hetvennyolcan, a katonai vezetői szakra jutottak be.