Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Többcélú együttműködés a katonák és a katasztrófavédők között

Szöveg: MH RKKK |  2016. március 23. 19:22

Ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési megállapodást Balatonakarattyán napokban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK).

1596010838

Az együttműködés egyrészt a jogszabályi kötelezettségnek eleget téve jött létre „a tűzoltóságok és a Magyar Honvédség tűzvédelmi szerveinek együttműködési rendjéről, valamint egyes tűzvédelmi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról" szóló BM-rendelet előírásainak figyelembevételével. A megállapodás célja a rendeletben meghatározott feladatok végrehajtásának pontosítása, a katonai és a katasztrófavédelmi szervek közötti kapcsolattartás és koordináció meggyorsítása, a hatékony együttműködés feltételeinek megteremtése, mindkét fél számára a jogszabályokban, belső utasításokban meghatározott tűzvédelmi, tűzoltási és műszaki mentési, valamint az ahhoz kapcsolódó feladatokra történő felkészülés, emellett a tűzvédelmet, tűzoltási és műszaki mentési feladatokat érintő információk kölcsönös biztosítása.

A jogszabályi kötelezettségen túl a kiegészítő megállapodás lehetőséget biztosít arra, hogy az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság között jelenleg is létező együttműködés megfelelő formát kapjon, illetve új területekkel bővüljön. A felek közös rendezvényeket szervezhetnek egymás feladatrendszerének jobb megismerése és további közös feladatok meghatározása érdekében, valamint segíthetik egymást mind a szakmai fejlődésben, mind a szolgálatra való felkészülésben.

Az erről szóló okmányt Dányi Béla tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoka és Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka írta alá.

1596010839

Fotó: Singer Éva hadnagy