Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Többnemzeti munkaértekezletet tartottak Székesfehérváron

Szöveg: HQ MND-C | Fotó: a szerző felvételei |  2019. november 15. 9:23

Ötödik alkalommal tartott munkaértekezletet november 4-6. között a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) létrehozását koordináló nemzetközi munkacsoport. A keretnemzetek – Magyarország és Horvátország – szakemberei mellett a német véderőattasé, valamint az Északkeleti Többnemzeti Hadtest-parancsnokság (HQ MNC NE) képviselője is részt vett a rendezvényen.

1596071686

Az értekezlet nyitóbeszédében Somogyi Zoltán ezredes, az HQ MND-C Törzselem parancsnoka beszámolt az elmúlt időszak főbb történéseiről, többek között arról, hogy a NATO védelmi miniszterek októberi találkozóján a magyar és horvát tárcavezetők közös levélben tájékoztatták Jens Soltenberg, NATO főtitkárt, hogy a létrehozásra tervezett parancsnokságot felajánlják a NATO haderő-struktúrájába.

1596071687

A munkacsoportülés során megkezdődött az egyetértési megállapodás (Memorandum of Understanding) részletes kidolgozása, a rövid- és hosszútávú feladatok áttekintése és további tervezése, amelyek biztosítják, hogy a hadosztály-parancsnokság 2022 év végéig elérje a teljes műveleti képességet.

1596071687