Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzók a halfesztiválon

Szöveg: R. Gy. |  2016. szeptember 11. 21:51

Szeptember első hétvégéjén immár 20. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált Szegeden. A rendezvényre a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz)  Csongrád Megyei Szervezete, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi alegységeinek katonái, valamint az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred települt ki, de ott voltak a fesztiválon az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szegedi központjának munkatársai is.

1596019569

A fesztiválra kilátogatók leginkább az úszóképességgel is rendelkező BTR harcjárműre, a búvárfelszerelésekre, valamint a víztisztító állomásra voltak kíváncsiak.
A mintegy 15 ezer érdeklődő számára az ivóvizet a szentesi alakulat katonái biztosították.

A toborzósátornál a szegedi központ munkatársai – Ruza György őrnagy, Nagy Zoltán zászlós és Lehel Zoltán főtörzsőrmester – a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket. A programot a Szegedi Hadipark első és második világháborús technikai eszközeinek, valamint a hatástalanított fegyverek kiállítása színesítette. 

1596019569

A gasztronómiai rendezvénnyel párhuzamosan futó Matasz Nemzetközi Ejtőernyős Versenyt Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos nyitotta meg. A fesztivál izgalmas része volt, amikor a Szeged városának készülő, óriáskondérban rotyogó halászléhez való paprikát egy Matasz ejtőernyős hozta le az égből. 

Fotó: a szerző felvételei