Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbképzést és gépjármű-szemlét tartottak a katonai rendészek

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 22. 8:28

Egynapos továbbképzést tartott az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) a parancsnokság és a törzsosztály vezetőinek részére a múlt hét folyamán.

1596032533

A központ-sorakozóval induló törzstanuló-napot Mergancz Sándor dandártábornok nyitotta meg. Beszédében elmondta: nagyon fontosnak tartja, hogy stabil, összetartó egységet alkosson az MH KRK, ez prioritás, a hatékony munkavégzés alapja. Felhívta a figyelmet a közösségi oldalak veszélyeire, utasítva a katonákat, hogy megfontoltan használják ezeket az oldalakat, valamint erre figyelmeztessék katonatársaikat is. Végül az állomány két tagját dicséretben részesítette az alakulatnál huzamos ideig végzett kiemelkedő teljesítményéért, és gratulált nekik az előmenetelhez. A beszédet követően alaki foglalkozáson vettek részt a katonák, díszmenettel zárva a gyakorlatot.

1596032533

Az előadások sorát Kálmán László alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Katonai Igazgatási Osztály kiemelt főtisztje kezdte meg az önkéntes tartalékos rendszerről szóló összefoglalójával, kiemelve annak fontosságát. Ezt követte dr. Hevesi Tünde, az MH KRK jogi főelőadójának tájékoztatója a logisztikai anyagok gondos kezeléséről. Végezetül dr. Sebestyénné Petruska Zsuzsanna hadnagy, az MH Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) 4. orvosi rendelő pszichológiai részlegének pszichológusa tartott előadást a pszichoaktív szerekről. Az előadás folyamán bemutatta a függőséget okozó szerek – úgy, mint kábítószerek, alkohol, dohánytermékek és koffein tartalmú élvezeti szerek – főbb csoportjait, azok káros hatásait, a függőség kialakulásának leggyakoribb okait. A hadnagy elmondta, milyen külső tüneteket lehet tapasztalni azokon, akik huzamosan fogyasztanak alkoholt, illetve drogokat, valamint milyen élettani változáson esnek át a rendszeres fogyasztók.

1596032533

A törzstanulónap lezárására május 17-én, szerdán került sor a gépjárművek technikai állapotának szemléjével, amely magába foglalta a Nyári Igénybevételre történő Felkészítés ellenőrzését, a kötelező felszerelések hiánytalan meglétét és a gépjárművek műszaki állapotának vizsgálatát.

1596032534