Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túlélésre készülj!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. április 21. 11:03

Május 16-án és május 26-án rendezik meg a Hungarian Military Survival Runt az MH Pápa Bázisrepülőtéren (MH PBRT). Az első időpontban a katonák, a másodikban civilek állhatnak rajthoz, a sajtó képviselői viszont már április 19-én bepillanthattak a kulisszák mögé, és meggyőződhettek arról, hogy a verseny bizony nem lesz sétagalopp.

Lesz olyan akadály a versenyen, amelynek leküzdéséhez legalább négy perc kell… Bocsánat, rosszul fogalmazok: több olyan akadály is lesz… Nem véletlen, hogy a Hungarian Military Survival Run Magyarország legkeményebb, teljes egészében katonai objektumban, fegyveres erők tagjai számára megrendezett nemzetközi túlélő-futóversenye, amire idén második alkalommal korlátozott számban civil sportolók is nevezhetnek.

1599185767

Az akadályokra visszatérve: a tizenkét kilométeres távon összesen harminchárom; többnyire komplex feladatot kell teljesíteni – ezek leküzdéséhez szükség van erőre, állóképességre és szellemi teljesítőképességre a rajttól egészen a célig.

1599185773

Az akadályok megépítésénél a szervezők kihasználták a bázis adottságait: van vizes (hideg vizes!), meredek emelkedőkkel tarkított, bunkerben végrehajtandó, valamint kötelekből épített feladat is. A verseny katonai jellegéből adódóan az akadályokra hagyományos körülmények között nem lehet teljesen felkészülni, ezért az akadályfutásban rutinos, civil versenyzőknek is igazi kihívást jelent.

1599185773

Az egyik akadálynál megtartott rögtönzött sajtótájékoztatón Bíró András őrnagy, az MH PBRT kiképzési főnöke a versenyről elmondta: noha nagyon nehéz, a résztvevők tavaly mosolyogva értek célba, és az első kérdésük rögtön az volt: mikor lesz a következő?

1599185773

A versenyről további információkat a www.survivalrun.hu honlapon, vagy a verseny Facebook-oldalán olvashatnak.

Fotó: archív