Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tüzérségi lövedéket találtak a templom kertjében

Szöveg: Szűcs László |  2016. szeptember 28. 9:13

A 38. héten, azaz szeptember 19-25. között 55 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 10 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlóstól, az alakulat kommunikációs altisztjétől megtudtuk azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig 1554 bejelentést kaptak.

Szeptember 21-én Székesfehérvárra vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Móri úton, a felsővárosi katolikus templom kertjének területén egy 85 milliméteres tüzérségi lövedéket találtak. A második világháborús robbanószerkezetet a Martin László zászlós vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Szeptember 22-én a Pest megyei Gyálon, a Damjanich utcában, a járda melletti vízelvezető árokban bukkantak rá egy 10,5 centiméteres tüzérségi lövedékre. A gránátot a Lakatos Sándor főtörzsőrmester vezette járőr szállította a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon a főváros VIII. kerületében, a Krúdy Gyula utca és József körút sarkán is akadt dolguk a tűzszerészeknek. Itt, a tér átépítése közben egy 10,5 centiméteres, második világháborús tüzérségi lövedék került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Szeptember 23-án a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban, a Szabadság téren – földmunkák közben – találtak rá egy második világháborús tüzérségi lövedékre. A bejelentést követően a gránátot a Martin László zászlós vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész