Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzszerészek: 42 hét, 2222 bejelentés

Szöveg: Szűcs László |  2014. október 21. 11:30

A 42. héten, azaz október 13-19. között 53 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 16 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 2222 bejelentést kaptak.

Október 13-án Bicskéről érkezett a riasztás a tűzszerészügyeletre, hogy a Kossuth utcában található gyermekotthon udvarán második világháborús robbanószerkezetet találtak. A Horváth Csaba őrnagy vezetésével helyszínre küldött járőr megállapította, hogy egy 36 mintájú kézigránát belső szelencéje került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Ugyanezen a napon Bándon is akadt dolga a Horváth Csaba őrnagy vezette tűzszerészjárőrnek. A 8-as számú főút mellett, földmunkák közben három darab, német gyártmányú, 8 centiméteres aknagránátot találtak. A második világháborús robbanószerkezeteket a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Október 15-én Nagyigmándra vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Kossuth Lajos utcában található gondozási központban, földmunkák közben egy F1-es típusú kézigránátot találtak. A robbanótestet a Zsolnay Gábor százados vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész