Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzszerészek: 43 bejelentést kaptak az elmúlt héten

Szöveg: Szűcs László |  2015. június 10. 8:06

A 23. héten, azaz június 1−7. között 43 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 5 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1190 bejelentést kaptak.

Június 4-én Győrből érkezett a bejelentés, hogy a városban található autógyár logisztikai csarnoka mellett − földmunkák közben − második világháborús robbanószerkezetet találtak. A Volter József főtörzsőrmester vezette járőr a helyszínen megállapította, hogy egy 10 kilogrammos bomba került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Ugyanezen a napon a főváros VIII. kerületében található labdarúgó-pályánál is akadt dolga a Volter József főtörzsőrmester vezette járőrnek. Földmunkák közben egy szovjet gyártmányú FAB-100-as bomba került elő. A robbanószerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

1595995275
Címkéktűzszerész