Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzvédelmi gyakorlatot tartottak

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. november 2. 6:25

Háromnapos tűzvédelmi gyakorlatot tartott a közelmúltban az MH Altiszti Akadémia és a szentendrei hivatásos tűzoltó-parancsnokság.

1596022515

Az „ellenőrző gyakorlatnak" az volt a célja, hogy a korábbi tűzvédelmi oktatások során elsajátított ismereteket a gyakorlatban is alkalmazzák. Emellett ellenőrizték a tűzriadó- és kiürítési tervben leírtakat, valamint felmérték a szabályzatban meghatározott feladatok ismeretét. 

1596022515

A forgatókönyv szerint a gyakorlat napjain a Görgey-laktanya egy-egy pontján ütött ki tűz: az első napon egy műhelyben, majd ezt követően a könyvtárban, illetve az egyik épületben. Ez utóbbi esetben az épület teljes kiürítését rendelték el, amely során a honvéd altisztjelöltek és az MH Altiszti Akadémiára tanfolyamra vezényelt állomány tűzvédelmi ismereteit is ellenőrizték.

1596022516

„Fontos, hogy kollégáink időről időre részt vegyenek a mostanihoz hasonló ellenőrző gyakorlatokon. Ilyenkor felmérhető az állomány felkészültsége, az esetleges hibák pedig orvosolhatók, hogy egy valódi veszélyhelyzetben ne forduljanak elő. Nem ez volt az első alkalom, hogy a szentendrei katonákkal közösen hajtottunk végre gyakorlatot, és a jövőben is tervezzük hasonló feladatokat" – mondta el a gyakorlatot összegezve Andresz Csaba tűzoltó őrnagy, szentendrei tűzoltóparancsnok. 

1596022516

„Jól sikerült a gyakorlat.  Minden katona helytállt a feladat végrehajtása során. A felmerült esetleges hibákat orvosolni fogjuk, és a jövőben is folytatjuk az együttműködést a szentendrei tűzoltókkal" – összegezte a tapasztalatokat Kurucz Róbert százados, az akadémia tűzvédelmi tisztje, a gyakorlat koordinátora. 

1596022516


Fotó: a szerző felvételei